In general, a quiche is a savory pastry with a custardy filling. The most famous quiche recipe being one for Quiche Lorraine, with a filling of crème fraîche, eggs, double cream, Gruyère and boldly seasoned with salt, freshly ground black pepper and nutmeg. All on top of rendered lardons, a quiche lorraine is baked to golden perfection in the oven. But if apart from this all-time favourite you are looking for other types of fabulous quiches, rest assured that there are many more varieties of quiche recipes out there with countless delicious fillings.
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Eine Quiche ist ein pikanter Kuchen, der mit einer Eiersahne zubereitet wird. Für die wohl bekannteste Variante, die Quiche Lorraine, wird eine Füllung aus Crème Fraîche, Eiern, Sahne, sowie Gruyère verquirlt und mit Salz, Pfeffer und Muskat kräftig gewürzt. Zusammen mit angebratenem Speck wird die Eiersahne auf dem vorher gebackenen Quiche-Boden verteilt und anschließend goldbraun gebacken. Es gibt jedoch noch unzählige weitere, interessante Quiche-Varianten mit vielen unglaublich leckeren und durchaus verschiedenen Füllungen. |
The first step in making a quiche is ususally the preparation of a basic shortcrust pastry (pâte brisée). The next step is to line either a quiche-, tarte or springform baking pan. In order to ensure that the savory egg custard will not result in a soggy pastry, you will be required to pre-bake the pastry case. Make sure to line the pastry with parchment paper, fill with dry beans and bake on a hot baking sheet.
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In der Regel besteht die Basis einer Quiche aus einem Mürbeteig (pâte brisée). Dafür wird eine Quiche-, Tarte- oder Springform mit Mürbeteig ausgelegt. Um der Füllung sicheren Halt zu geben, wird der Quiche-Teig dann zunächst mit Backpapier ausgelegt und mit getrockneten Hülsenfrüchten blindgebacken. Bei dieser Methode bleibt der Teigboden schön flach, während der Rand hochgeht. |
If you are looking for a quicker solution, you can also use good-quality ready-made puff pastry. But, in my humble opinion, oftentimes when I use puff pastry for my quiches, I am not too happy with the way the base of the pastry turns out. It is hard to bake a puff pastry with quiche filling so it actually turns out to be perfectly crunchy.
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Für eine schnelle Variante kann man alternativ auch einen fertigen, guten Blätterteig verwenden. Allerdings finde ich es bei der Verwendung von Blätterteig für Quiches immer ein wenig schwierig, dabei einen gleichermaßen gut durchgebackenen und knusprigen Quiche-Boden zu bekommen. |
In order for the shortcrust pastry to turn out short and with that lovely taste of butter, you will be required to work rather quickly. Shortcrust pastry loves the cold!
The cold butter will have to be mixed together with the flour and the salt as quickly as possible so the dough does not even have a chance to start to soften. Depending on the recipe that you use, you will have ot add an egg, milk or ice water to the flour mixture. It is best to flatten the dough into a round disc before placing it into the fridge. The resting time in the cold will help the dough to turn out buttery and short after baking. You should also make sure to roll out the dough as evenly as possible, so it can bake as evenly as possible. I have made it a personal habit to always pre-bake my quiche and tart pastry cases, so I end up with perfectly tender crusts. |
Damit der Quiche-Teig schön mürbe wird und auch buttrig schmeckt, hilft nicht nur eine schnelle Zubereitung, sondern auch Kälte. Mürbeteig liebt es nämlich angenehm kühl! Die kalten Butterstückchen werden mit dem Mehl und etwas Salz rasch mit den Händen verrieben und dann zügig verknetet, damit der Teig nicht anfängt zu kleben. Je nach Rezept kommt noch Ei und Milch oder Eiswasser dazu. Den fertigen Teig sollte man zu einem flachen Ziegel formen, so kühlt der Teig gut durch und lässt sich später problemlos ausrollen. Er kommt sodann in den Kühlschrank, denn Kälte sorgt dafür, den Teig am Ende mürbe und knusprig werden zu lassen. Man sollte darauf achten, dass der Teig schön gleichmäßig ausgerollt wird, damit er auch gleichmäßig gar wird. Damit der Quiche-Boden auch knusprig wird, backe ich ihn auch immer ohne Füllung vor. |
My Vegetable-Spiral-Quiche does not only look very pretty, it also tastes absolutely fabulous - you can also vary the vegetables that you plan on using in the filling. Depending on the season, you can choose summer squash in addition to or instead of the zucchini, or use different-colored carrots, sweet potatoes or maybe butternut squash.
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Meine Gemüse-Spiral-Quiche sieht nicht nur wahnsinnig hübsch aus, sie schmeckt auch noch einfach umwerfend lecker! Der Jahreszeit und dem Geschmack folgend kann man das Gemüse für die Füllung ruhig auch variieren. Je nachdem was Saison hat und was einem am Besten schmeckt – man kann zum Beispiel zu anderen Sorten von Möhren greifen oder man nimmt gelbe Zucchini anstatt der grünen. |
Vegetable-Spiral-Quiche
Ingredients for the Quiche Pastry
In addition
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Gemüse-Spiral-Quiche Zutaten für den Quiche Teig
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Preparation of the Quiche Pastry
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Zubereitung des Quiche-Teigs
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Ingredients for the Vegetable Spiral
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Zutaten für die Gemüsespirale
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Preparation of the Vegetable Ribbons and Filling
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Zubereitung der Gemüsestreifen und der Eiersahne
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Once the Vegetable-Spiral-Quiche has cooled down somewhat, you can easily slide it out of the baking pan - due to the parchment paper that should not be a problem at all.
Do make sure to serve the quiche whole and only cut it into elegant wedges at the table. That way, once you cut into the quiche at the table in front of your guests, the beautiful, concentric layers of vegetables will be revealed. The vegetable ribbons still retain a perfect "bite". They are kept together in the most delicious of ways by the savory custard. Despite the eggs and cream used in the custard, this quiche is much lighter than a regular quiche and is perfectly suited to be served as a main course with a lovely seasonal side-salad or as a side-dish to a roast chicken, pork tenderloin or a lovely roast. The key to making the perfect quiche is always attention to detail and the very best quality ingredients that you can afford. Why not cook this gorgeous vegetarian quiche for a special occasion like a family-picnic or brunch. |
Wenn die Gemüse-Spiral-Quiche etwas abgekühlt ist, kann man sie aus der Backform nehmen. Dank des Backpapiers wird sie sich leicht herausnehmen lassen. Man sollte die Quiche auch im Ganzen servieren und dann erst am Tisch anschneiden, denn beim Anschneiden kommen die verschiedenen Farbschichten der verschiedenen Schichten besonders gut zur Geltung. Die Gemüsestreifen haben auch nach dem Backen noch einen wunderbaren Biss und werden von der Eiersahne zusammengehalten. Dennoch handelt es sich um ein Gericht, welches leichter daher kommt als eine ´klassische´ Quiche. Man kann die Quiche als Hauptspeise mit einem saisonalen Salat servieren oder als Beilage zu gegrillten Hähnchen, Schweinefilet oder Braten. Der Schlüssel zu einer wunderbaren Quiche liegt immer bei den guten Zutaten und der Liebe zum Detail. Bei nächsten Familientreffen oder Brunch macht sich diese Vegetarische Quiche sicherlich wunderbar. |
Wunderschön! Ich hatte das Rezept vor ein paar Wochen entdeckt, herausgerissen aber noch nicht gebacken. Jetzt aber!
ReplyDeleteSonnige Grüsse aus der Provence, Barbara
Barbara, na dann steht dem Genuss ja Nichts mehr im Wege - wenn du Zeit hast, lass´ mich doch mal wissen, ob dir diese Quiche genauso gut geschmeckt hat wie uns und unseren Gästen an Freya´s Kommunion!
DeleteLiebe Grüße in die Provence,
Andrea
Wow! This is stunningly beautiful, Andrea!
ReplyDeleteCathleen, thank you very much!
DeleteDieser Quiche sieht wunderbar aus und er schmeckt bestimmt so gut wie er aussieht.
ReplyDeleteGerlinde, schmeckt noch besser als sie aussieht um ehrlich zu sein!
DeleteDanke für deinen Kommentar und liebe Grüße,
Andrea
Unglaublich! So very pretty - and I bet it tastes wonderful, too. Once again I must ask, does your family know how lucky they are? Liebe Grüße, David
ReplyDeleteDavid, pretty and delicious to boot - what more could one want in a quiche?! Not so sure about my devoted taste testers at home though...
DeleteThank you for stopping by,
Andrea
So beautiful! I love that you make dishes that are both tasty and gorgeous---and this is so true for your quiche!
ReplyDeleteLiz, how very nice of you, thank you kindly - you know what they say "you eat with your eyes first!" - my guideline, all the time!
DeleteWow that looks amazing Andrea - such a fabulous idea. Love your new logo too its very elegant.
ReplyDeleteKaren, thank you for the nice compliment!
DeleteThis has to be the most beautiful quiche I have ever seen! I would never have thought of arranging the vegetables like that.
ReplyDeleteGaye, so very kind of you - thank you very much! I like this look for a quiche and I will certainly be making this one again.
DeleteThis is such a lovely quiche! The spirals and colors look perfect and I bet it was very tasty, too. Very nice!
ReplyDeleteAmy, thanks for the kind comment!
DeleteThis is absolutely stunning, and so creative! I can just imagine the gasps of pleasure when you cut into this at the table :)
ReplyDeleteSue, yes, this quiche is a bit of a showstopper and that is fully intended - quiches can be a tad boring looking and there are forever being served at restaurants around here, always with the same "look", so a little "vegetable quiche make-over" was definitely called for.
DeleteThank you for stopping by,
Andrea
What a gorgeous quiche! I've never seen anything as beautiful in a restaurant.
ReplyDeleteBeth - so very kind of you - not that I do not appreciate the beauty of a regular quiche - I just like my version a bit better when I am making a spring vegetable quiche these days.
DeleteI absolutely love you posted this! gosh i would really want to have a slice of it.
ReplyDeleteCandy, so very nice to hear from you again - hope all is well and thank you kindly for the wonderful compliment!
DeleteAndrea
Andrea love, this is stunning. You should solved my Friday night dinner dilemma! xoxox
ReplyDeleteThank you, Colette!
DeleteWhat a beautiful quiche Andrea...I love all the vegetable in it and how you "mount" it...I would love to try a slice of this quiche...awesome photography!
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