Today I baked these lovely Italian cookies called Biscotti with a German touch. Traditionally these cookies were baked only with hazelnuts and aniseed but nowadays, they are flavored with a wide variety of nuts, dried fruits, chocolate, lemon or orange rind. They are hard and crunchy because they are twice-baked (‘bis’ is Italian for twice and ‘cotti’ for cooked).
This makes them ideal for dipping into dessert wine or coffee, especially espresso. Recipes for Biscotti date back as far as the 13th century in Italy. Since the flavor of these twice-baked cookies deepens over time, you can make them in advance and store them for a few weeks in cookie tins in a cool and dry place. |
Heute gibt es italienische Kekse, auch Biscotti genannt, mit einer deutschen Note. Traditionell wird dieses Gebäck nur mit Haselnüssen und Anis hergestellt, in neueren Rezepten werden Biscotti auch mit einer Vielzahl von Nüssen, getrockneten Früchten, Schokolade, Zitronen- oder Orangenabrieb gebacken. Sie sind so knusprig, weil sie zweimal gebacken sind ("bis" ist italienisch für doppelt und "cotti" für gekocht). Das macht sie ideal für das Eintauchen in Dessertwein oder Kaffee, vor allem Espresso. Rezepte für Biscotti gab es schon im 13. Jahrhundert in Italien. Da der Geschmack dieser zweimal gebacken Kekse während der Lagerung in Keksdosen noch intensiver wird, kann man sie gut auf Vorrat backen, für ein paar Wochen an einem kühlen und trockenen Ort aufbewahren und später genießen. |
Biscotti are oblong-shaped almond cookies or biscuits. They are dry and crunchy because after having been baked into loaves, the loaves are then cut into slices while still hot and fresh from the oven. And then baked a second time.
For this recipe, I wanted to add a festive touch and substituted the usual spices with a homemade Speculaas Spice Mix. These Biscotti smell wonderful while baking and are the perfect treat at this time of year as they are not overly sweet and do not contain a lot of butter. They are studded with delicious and healthy almonds and have a delicate Christmassy flavor that pairs incredibly well with an espresso or cup of coffee, tea or hot chocolate. |
Biscotti sind längliche Mandelkekse, die so trocken und knusprig werden, weil man sie zunächst in Strängen backt, sie anschließend noch warm in Scheiben schneidet und dann ein zweites Mal backt. Für dieses Rezept wollte ich gerne eine etwas festliche Note hinzufügen. Deshalb habe ich die üblichen Gewürze mit einer selbstgemachten Spekulatius-Gewürzmischung ersetzt. Diese Biscotti duften beim Backen wunderbar und sie passen unglaublich gut zur Weihnachtszeit. Sie nicht allzu süß, enthalten wenig Butter, sind voller leckerer, gesunder Mandeln und schmecken durch die Gewürzmischung wunderbar nach Spekulatius. Sie passen ganz unglaublich gut zu einer Tasse Espresso, Kaffee, Tee oder heißer Schokolade. |
Speculaas Biscotti with Almonds
Ingredients for the Cookies
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Speculaas Biscotti mit Mandeln Zutaten für die Kekse
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Speculaas Spice Mix*
Ingredients for the Speculaas Spice Mix
Note: If you only have whole spices at home, you can grind the spices yourself using a coffee grinder, or use a food processor and a fine sieve.
Preparation of the Spice Mix
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Spekulatius-Gewürzmischung* Zutaten für die Spekulatius-Gewürzmischung
Zubereitung der Gewürzmischung
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Preparation of the Cookies
Note: If you store the cookie tins in a cool and dry place, they will keep well for a few weeks.
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Herstellung der Biscotti
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These Speculaas Biscotti with Almonds combine an Italian recipe in the most delicious of ways with a German spice mix. They have a wonderful golden color, an out-of-world fabulous taste and make for a very lovely last-minute gift!
"Have yourself a merry little Christmas..." (lyrics and score by H. Martin & R. Blane) |
Diese Spekulatius Biscotti mit Mandeln verbinden eine italienische Rezeptur auf eine äußerst leckere Weise mit einer deutschen Gewürzmischung. Sie haben eine tolle Farbe, einen wunderbaren Geschmack und sind bestens als Mitbringsel geeignet! "Have yourself a merry little Christmas..." (Worte und Musik von H. Martin & R. Blane) |
Combining two fabukous cookies in one - genius!
ReplyDeleteGaye, thank you very much - combining Speculaas and Biscotti in one recipe makes for one delicious Christmassy cookie treat!
DeleteAndrea
Yum Andrea, they look wonderful and I'm thrilled to find a recipe for Speculaas spice mix, I can think of a zillion things that this would be good in! Froliche Weihnachten to you and your family!
ReplyDeleteDear Chris, thank you very much - there are a million recipes that call for the Speculaas Spice Mix - this mix is wonderfully versatile and will be at its best for four months. But I am certain that once you got hooked on these spices, you will never have any left-overs.
DeleteWishing you and yours a very Merry Christmas and a Happy and Healthy New Year!
Andrea
Love the flavors in this biscotti. Wonderful job. Hope you and your family have a wonderful Christmas:)
ReplyDeleteGeraldine, thank you kindly - wishing you and yours a very Merry Christams as well!
DeleteThis flavor combo sounds delicious, for Christmas, and anytime!
ReplyDeleteBetsy, thank you very much - you are absolutely right, these Biscotti are wonderful any time of year!
DeletePerfect flavors, Andrea - and perfect to dip in my hot cocoa in the morning! I hope your holidays are wonder-filled! Liebe Grüße, David
ReplyDeleteDavid, thank you so much - we enjoyed these with good strong coffee (as usual) but there is no reason not to dip them into other lovely hot beverages or sweet Italian dessert wine!
DeleteAndrea
Andrea,
ReplyDeleteyour photos are fabulous & artful. xx (is that a word!!?)
Kim, so kind of you, thank you - if there wasn´t such a word as "artful" there is one now...
DeleteLove, Andrea